Handwerken in alle vormen is al heel lang een grote hobby van mij. Haken vond ik als jong kind al heel erg leuk. Vroeger leerde je haken op school en ik ging een keer in de week naar een knutselclub waar ik nog meer kon leren en haken. Ik was ongeveer 25 dat de interesse voor het haken bij mij afnam vooral door het verdwijnen van leuke patronen en de vele wolwinkels in onze buurt.

De laatste jaren ben ik door het enorme aanbod van prachtige wol, katoen en patronen mij weer helemaal gaan richten op het haken. Het mooie en leuke van haken vind ik dat je met een aantal, eenvoudig aan te leren, basissteken en een beetje geduld al snel een leuk werkstuk kan maken.

Haken is niet alleen de eenvoudige (maar oh zo leuke) pannenlap. Haken is zoveel meer en heel gevarieerd. Er zijn hele mooie kleurige motieven met eenvoudige technieken te maken. Daarbij is het materiaal en de kleur die je kiest ook van belang. Materialen die je tegenwoordig kan kiezen zijn bijvoorbeeld katoen, plastic, repen stof, wol enzovoort.

Met een aantal haaksteken ben je al snel in staat om een enorm veel patronen of objecten te haken. Denk hierbij aan sjaals, omslagdoeken, dekens, tassen, sokken maar ook kleding zoals vestjes, jurken, jassen, en truitjes. Maar ook leuke knuffeldiertjes, theemutsen, versieringen voor op de eettafel of een poef. Zelfs slingers voor een verjaardag!

Het plezier dat ik heb in haken wil ik graag delen. Met de cursussen en workshops die ik geef wil ik jullie laten ervaren hoe leuk haken kan zijn en hoe makkelijk je kan leren haken. Van de basis tot het complexe drie dimensionaal haken. Haken is voor (bijna) alle leeftijden. Door de beperkte groepsomvang (max 6 pers) is er volop persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk.

Haakworkshops waarbij het plezier voorop staat !

Ben je nieuwsgierig geworden of geïnteresseerd in het volgen van een workshop of cursus ? Kijk of klik even op Workshops voor data.

Tot snel !

Thea van Erp